Сайт АПТД
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Бухгалтерія [7]
Розділ для новин від бухгалтерії
Відділ кадрів [0]
Розділ для новин від відділу кадрів
Адміністрація АПТД [6]
Розділ для новин від адміністрації АПТД
Нове в фотоальбомах
Головна » 2018 » Червень » 6 » Статут
07:50
Статут

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови

облдержадміністрації

09 жовтня 2007 року № 627

(в редакції розпорядження

голови облдержадміністрації,

керівника обласної військово-

цивільної адміністрації

від _____________№_________

СТАТУТ

КОМУНАЛЬНОЇ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОЇ УСТАНОВИ
«МІСЬКИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР
М. БАХМУТ»

(НОВА РЕДАКЦІЯ)

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1) КОМУНАЛЬНА ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНА УСТАНОВА
«МІСЬКИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР М. БАХМУТ» Комунальна лікувально-профілактична установа «Міський протитуберкульозний диспансер м. Бахмут» (далі - Диспансер) заснована на власності територіальної громади м. Артемівська і, згідно з рішенням обласної ради від 03.09.2002 №4/3-50, прийнята у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні Донецької обласної ради.

2) управління Диспансером, в межах повноважень, згідно з рішенням обласної ради від 04.03.99 № 23/5 – 116 «Про делегування повноважень Донецької обласної ради Донецькій обласній державній адміністрації щодо управління майном області та про затвердження переліку об’єктів спільної власності територіальних громад, що знаходяться в управлінні обласної ради» здійснює облдержадміністрація. Координацію діяльності Диспансеру здійснює департамент охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації.

3) Найменування повне: КОМУНАЛЬНА ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНА УСТАНОВА «МІСЬКИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР М. БАХМУТ».

Скорочене: КЛПУ «МПТД М. БАХМУТ»

МЕТА ТА ОСНОВНІ НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ

1) Здійснення в умовах диспансерного відділення висококваліфікованої лікувально – діагностичної та соціально – відновлювальної допомоги особам, що страждають на тяжкі легеневі захворювання.

2) Здійснення за рішенням суду примусового лікування хворих на туберкульозні захворювання, що скоїли суспільно небезпечні дії.

3) Взаємодія з протитуберкульозними диспансерами (диспансерними відділеннями, кабінетами та іншими закладами) у лікуванні та соціально – трудовій реабілітації хворих на тяжкі туберкульозні розлади.

4) Проведення наукових досліджень і розробка ефективних методів профілактики, діагностики, лікування та реабілітації хворих, застосування їх на практиці.

5) Освоєння та застосування у практиці нових організаційних форм роботи, сучасних засобів і методів діагностики та лікування тяжких легеневих розладів, а також соціально-трудової реабілітації хворих на туберкульозні захворювання на основі досягнень науки і техніки та трудового досвіду інших закладів охорони здоров’я.

6) Аналіз та узагальнення на підставі даних офіційних статистичних звітів, та матеріалів перевірок результатів діяльності лікувального закладу.

7) Розробка пропозицій щодо подальшого поліпшення протитуберкульозної служби міста та району.

8). Організаційно – методична, консультативна допомога лікувально – профілактичним закладам міста та району в лікувально – діагностичній, соціально – правовій, експертній діяльності.

9) Проведення консультативного прийому хворих, розгляд складних та конфліктних випадків, надання рекомендацій щодо подальшого лікування хворих, а в невідкладних випадках – надання потрібної медичної допомоги.

10) Забезпечення прийняття участі в проведенні днів фахівця з найбільш актуальних питань організації протитуберкульозної допомоги, профілактики, діагностики, лікування та реабілітації осіб з тяжкими туберкульозними розладами.

11) Організація проведення стажування лікарів – інтернів за фахом «Фтизіатрія» туберкульозних захворювань.

12) Своєчасне матеріально – технічне забезпечення, оснащення сучасною апаратурою Диспансеру, проведення поточного та капітального ремонту основних фондів у визначені терміни.

13) Планування поточної діяльності, формування та використання згідно з кошторисом фондів економічного та соціального розвитку, матеріального стимулювання.

14). Ведення затвердженої медичної документації, надання оперативної інформації та статистичної звітності.

15) Облік результатів роботи та контроль поточної діяльності.

16) Зайняття медичною практикою.

17) Здійснювати діяльність, пов'язану з розроблення, виробництвом, зберіганням, придбанням, пересиланням, ввезенням, вивезенням, відпуском, знищенням наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів згідно чинного законодавства України.

ЮРИДИЧНИЙ СТАТУС ДИСПАНСЕРУ

1) Диспансер є юридичною особою, права та обов’язки якої набуває з дня її державної реєстрації.

2) Диспансер здійснює свою діяльність на основі та відповідно до Конституції України, Основ законодавства України про охорону здоров'я, інших законодавчих актів України та цього Статуту.

3) Диспансер веде самостійний баланс, має реєстраційні рахунки в органах Державного казначейства, печатку, штамп зі своїм найменуванням.

4) Диспансер має право укладати угоди, набувати майнові та особисті немайнові права, нести обов'язки, бути позивачем та відповідачем в судових органах.

5) Диспансер несе відповідальність за своїми зобов'язаннями згідно з чинним законодавством.

МАЙНО ТА ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ
ДИСПАНСЕРУ

1) Майно Диспансеру становлять основні фонди та оборотні кошти, а також цінності, вартість яких відображається у самостійному балансі Диспансеру.

2) Диспансеру є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст, яка знаходиться в управлінні Донецької обласної ради і закріплюється за Диспансером на праві оперативного управління. Здійснюючи право оперативного управління Диспансер володіє та користується вказаним майном згідно з чинним законодавством.

3) Фінансово-господарська діяльність Диспансеру здійснюється на основі кошторису, який складається і затверджується відповідно до законодавства.

4) Джерелами формування майна та кошторису Диспансеру є:

- кошти обласного бюджету;

- кошти, отримані від плати за послуги, що надаються Диспансером згідно з його функціональними повноваженнями;

- благодійні внески, гранти та дарунки юридичних та фізичних осіб;

- плата за оренду майна та надходження від реалізації майна Диспансеру;

- надходження від господарської або виробничої діяльності;

- кошти на виконання окремих конкретних доручень від підприємств, організацій, фізичних осіб і інших бюджетних установ.

5) Відчуження майна та надання його в оренду юридичним та фізичним особам здійснюється у порядку, встановленому обласною радою.

6) Розширення, оновлення, реконструкція основних фондів, об'єктів виробничого призначення здійснюється за рахунок власних коштів Диспансеру по узгодженню з департаментом охорони здоров'я облдержадміністрації.

7) Диспансер має право по узгодженню з департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації замовляти проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт (реконструкцію) основних фондів.

8) Диспансер має право списувати майно з балансу в порядку, встановленому обласною радою.

9) Збитки, завдані Диспансеру в результаті порушення його майнових прав громадянами, юридичними особами, державними органами, відшкодовуються відповідно до чинного законодавства.

10) Вилучення (викуп), добровільна відмова від права користування земельною ділянкою, на якій розташований Диспансер, здійснюється за погодженням з обласною радою.

ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ДИСПАНСЕРУ

1) Диспансер має право згідно з чинним законодавством:

- планувати діяльність, визначати основні напрямки розвитку відповідно до мети своєї діяльності;

- укладати договори з юридичними та фізичними особами відповідно до чинного законодавства;

- брати участь у діяльності міжнародних організацій (з’їзди, конференції, семінари, симпозіуми, конгреси), здійснювати зовнішньоекономічну діяльність відповідно до Основ законодавства України про охорону здоров'я та інших законодавчих актів;

- користуватись пільгами, що встановленні чинним законодавством;

- визначати потреби у ресурсах, необхідних для забезпечення роботи Диспансеру, вирішувати питання матеріально-технічного забезпечення, у тому числі проводити закупівлю необхідних ресурсів з урахуванням лімітів, встановлених на їх закупівлю;

- оснащувати структурні підрозділи Диспансеру сучасною лікувально-профілактичною апаратурою;

- запроваджувати у практику нові методи і технології;

- отримувати кошти, майно, лікарські засоби від благодійних фондів, організацій, юридичних і фізичних осіб як гуманітарну допомогу, благодійні безоплатні внески, пожертвування;

- розширювати обсяги та підвищувати рівень спеціалізованої медичної допомоги;

- диспансер також має інші права, надані чинним законодавством.

2) Диспансер зобов'язаний:

- надавати всі види лікувальної та лікувально-профілактичної допомоги, які можуть надаватися на його базі;

- забезпечувати своєчасну сплату податків та інших відрахувань згідно з чинним законодавством;

- здійснювати, капітальний ремонт (реконструкцію) та поточний ремонт основних фондів у межах затвердженого кошторису;

- забезпечувати якнайшвидше введення в дію придбаного обладнання;

- створювати належні умови для високопродуктивної праці, забезпечувати додержання законодавства про працю, правил і норм охорони праці і техніки безпеки;

- виконувати норми, вимоги щодо охорони навколишнього природного середовища;

- вести медичну та іншу документацію за встановленими формами установленому порядку;

- виконувати зобов'язання по укладеним угодам;

- диспансер має також інші обов'язки відповідно до діючого законодавства;

- диспансер здійснює бухгалтерський, оперативний, статистичний облік та звітність згідно з чинним законодавством. Головний лікар та головний бухгалтер несуть персональну відповідальність за додержанням порядку ведення і достовірність обліку та звітності.


6. УПРАВЛІННЯ ДИСПАНСЕРОМ

1) Управління Диспансером здійснює головний лікар, який призначається на посаду та звільняється з посади розпорядженням голови обласної ради за поданням облдержадміністрації.

2) Головний лікар:

- несе повну відповідальність за стан та діяльність Диспансеру;

- діє без довіреності від імені Диспансеру;

- представляє його інтереси в усіх установах і організаціях;

- укладає договори, видає довіреності;

- приймає на роботу та звільняє з роботи працівників згідно з чинним законодавством;

- створює, реорганізує структурні підрозділи, затверджує положення про структурні підрозділи Диспансеру;

- затверджує функціональні обов’язки працівників;

- виконує інші функції в межах повноважень, які надані йому чинними нормативними актами та власником (уповноваженим органом).

3) Члени трудового колективу зобов’язані бездоганно виконувати посадові обов'язки, вимоги чинного законодавства та цього Статуту, правила внутрішнього трудового розпорядку, удосконалювати свою професійну майстерність, берегти майно Диспансеру.

4) Члени трудового колективу мають право на захист своєї професіональної честі і гідності, користуватись відпустками, передбаченими законодавством, підвищувати свою кваліфікацію, а також користуватися іншими правами, наданими чинним законодавством.

5) Трудовий колектив:

- розглядає та затверджує на загальних зборах проект колективного договору;

- бере участь у моральному та матеріальному стимулюванні продуктивної праці.

6) Повноваження трудового колективу реалізується загальними зборами.

ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ДИСПАНСЕРУ

1) Припинення діяльності Диспансеру здійснюється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділ, перетворення) або ліквідації.

2) Реорганізація та ліквідація здійснюється:

- за рішенням обласної ради;

- на підставі рішення господарського суду.

3) При припиненні Диспансеру створюється ліквідаційна комісія органом, що прийняв рішення про ліквідацію. З часу призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження щодо управління майном Диспансеру.

4) При реорганізації і ліквідації Диспансеру працівникам, які
звільняються або переводяться, гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до законодавства України про працю.

5) Ліквідаційна комісія оцінює наявне майно Диспансеру, виявляє його дебіторів, кредиторів, розраховується з ними, складає ліквідаційний баланс та представляє його обласній раді.

6) У випадку реорганізації права та обов’язки Диспансеру переходять до правонаступників відповідно до чинного законодавства.

8. ЗМІНИ ТА ДОПОВНЕННЯ ДО СТАТУТУ

1) Зміни і доповнення до цього Статуту вносяться згідно з порядком,
встановленим для його затвердження.

2) Всі зміни і доповнення до цього Статуту є його невід'ємною
частиною.

Статут розроблено департаментом охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації

Директор департаменту охорони

здоров’я облдержадміністрації Ю.Г. Узун

Головний лікар КЛПУ

«МПТД М. БАХМУТ» В.Г. Романченко

Категорія: Адміністрація АПТД | Переглядів: 402 | Додав: ВІДДІЛ_КАДРІВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Погода в Артемівську


Наше опитування
Як часто Ви проходите флюрографічне обстеження ?
Всього відповідей: 24
Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика





Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0